Maalintekoharjoituksia

JäPS/Akatemia - TuPS/Mustat 8-0 (4-0) Keväällä kohtasimme TuPS/Mustat Koivusaaressa ja nyt syyskierroksellakin he saapuivat vieraaksemme Jär...

JäPS/Akatemia - TuPS/Mustat 8-0 (4-0)

Keväällä kohtasimme TuPS/Mustat Koivusaaressa ja nyt syyskierroksellakin he saapuivat vieraaksemme Järvenpäähän. Keväällä JäPS voitti ottelun selvästi 6-0. Lisäksi TuPSin tytöillä oli mennyt kevät kohtalaisen mollivoittoisesti, sillä he olivat sijoittuneet Aluesarjassa yhdeksänsiksi maalisuhteella 9-41. Mutta syyskausi on kuitenkin alkanut TuPS/Mustilta hieman paremmin: kaksi tasapeliä ja voitto. Toinen tasapeli oli tullut HyPS/Sininistä vastaan. HyPS on hyvätasoinen joukkue, joten löysin rantein ei TuPSia vastaan ollut syytä lähteä.

Heti pelin alusta kävi kuitenkin selväksi, kumpi sitä tulisi viemään. Ottelu kävikin kotijoukkueelle lähinnä maalintekoharjoituksesta, sillä kahdeksan  osuman lisäksi sillä oli miltei saman verran hyviä paikkoja.

Alku oli normaalia tunnustelua, ennen kuin JäPS sai koneensa käyntiin. Saara aloitti kotijoukkueen maalitehtailun kahdeksannella peliminuutilla: hän laukoi parista kympistä inhottavan "roikun",  1-0. Kului vain minuutti avausmaalista, kun Emilia laittoi lukemiksi 2-0. Sama tyttö oli asialla kellon näyttäessä kuuttatoista minuuttia, peli 3-0. Vielä ennen puoliaikaa maalinteossa onnistui Aino, joka oli jo aiemmin ollut lähellä onnistua muutamaan otteeseen. Tauolle siirryttiin siis 4-0 lukemissa.

Toinen jakso ehti vanheta 10 minuuttia ennen kuin kun nähtiin seuraava osuma. Pahanteossa oli jälleen kerran Emilia, joka viimeisteli Veran hyvästä syötöstä. Tämän jälkeen näytti siltä, että jäpsiläisten maha oli jo täynnä. Terävyys hiipui ja keskittyminen herpaantui. Syötöt eivät löytäneet perille, eikä maalipaikkoja hetkeen syntynyt.

TuPSilla oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada palloa pois omalta alueeltaan. Peli pyöri vierasjoukkueen päädyssä ja 64. minuutilla Aino laittoi lukemiksi jo 6-0. Ottelu jatkui samoissa merkeissä, kunnes TuPS vihdoin sai pelattua pelivälineen toiselle puolelle kenttää. Heidän hyökkäysyrityksensä tyrehtyi kuitenkin JäPSin vasempaan laitaan, josta se pelattiin nopeasti kahden pelaajan kautta Emilialle, joka pääsi nokikkaiin TuPSin maalivahdin kanssa. Emppu harvoin erehtyy tuollaisissa paikoissa. Niin tälläkin kertaa ja peli oli 7-0. Vielä ennen loppuvihellystä Janet laittoi loppulukemiksi 8-0, päästessään tuikkaamaan kovan vedon kuudentoista rajalta.

Laukaisukartta näytti tyhjää vierasjoukkueen osalta. Anna olikin työtön käytännössä koko pelin ajan. Ensimmäisen kerran hän koski palloon 32. peliminuutilla. Toisen kerran pelin 55. minuutilla vähän ennen kuin hänet vaihdettiin kentältä ja tolppien väliin asettui Mira. Ennen pelin loppua myös Mira pääsi koskemaan pallon kerran.

TuPS oli tällä kertaa täysin aseeton JäPSiä vastaan. Täyden kympin ottelu koko kotijoukkueelle. TuPS jätettiin ilman mahdollisuuksia hyvän joukkuepelin ansiosta. Kotijoukkueen kaikki pelaajat onnistuivat ja pelasivat varmasti ilman sen suurempia virheitä.