Aina ei voi voittaa...

JäPS - HJK 1-2 (1-1) Kevään 2015 EL-liiga starttasi JäPSin osalta HJK:ta vastaan. ELL:ssä pelaa tänä keväänä 10 joukkuetta: Ilves, Honka, Ti...

JäPS - HJK 1-2 (1-1)

Kevään 2015 EL-liiga starttasi JäPSin osalta HJK:ta vastaan. ELL:ssä pelaa tänä keväänä 10 joukkuetta: Ilves, Honka, TiPS, FC Espoo, HJK, PK-35, TuPy/FC Halikko YJ, VJS, JäPS ja TPS.

Sarjan kolme parasta joukkuetta pääsevät suoraan heinäkuussa pelattavaan C-tyttöjen SM-lopputurnaukseen, Laura Kalmari-turnaukseen Kuopioon. Loput seitsemän joukkuetta voivat yrittää päästä turnaukseen erikseen pelattavien karsintojen kautta. Lisäksi sarjan kaksi huonointa joukkuetta putoavat syksyksi Aluesarjaan.

Jos JäPS mielii Kalmariin ilman karsintoja, sen pitää olla kolmen parhaan joukossa seitsemästä Helsinki/Uudenmaan piirin joukkueista. Eli Ilveksen, TuPy/Halikon ja TPS:n sijoitusta ELL:ssä ei huomioida, koska he pyrkivät Kalmariin oman piirinsä kiintiöstä.

JäPSin T00/Sinisellä on ollut onnistunut harjoituskausi. Tytöt ovat pelanneet yhteensä 19 peliä ennen kauden alkua. Se on huikea määrä. Noista peleistä se on hävinnyt vain yhden. Kaikki muut pelit on voitettu.

Niiden tulosten perusteella oli helppo lähteä ensimmäiseen sarjapeliin HJK:ta vastaan. HJK oli pelannut jo kaksi ottelua ennen kohtaamistamme. He olivat hävinneet molemmat ottelunsa selvästi. Ensin Ilves oli kurmottanut helsinkiläisiä oikein kunnolla (7-1) ja tämän jälkeen Honka oli vielä viskannut suolaa haavoihin (5-0). Tosin Ilves ja Honka kuuluvat sarjan eliittiin, joten niistä lukemista oli oikeastaan ihan turha päätellä yhtään mitään.

JäPS ei ole sarjapeleissä onnistunut kovinkaan hyvin HJK:ta vastaan. Aluesarjassa syksyllä 2013 HJK oli parempi lukemin 3-0 ja seuraavana keväänä lukemin 3-1. Turnauksissa kohtaamisemme on menneet suurin piirtein tasan. Hesa Cupin finaalissa 2013 hävisimme HJK:lle rankkareilla, kun taas Kaarinassa 2014 tiemme kohtasivat jo välierissä. Tuolloin JäPS oli parempi lukemin 3-0.

Noiden kohtaamisien jälkeen HJK:n joukkue on kokenut aikalailla muutoksia, mutta tasainen kamppailu oli luvassa joka tapauksessa.



JäPSillä oli pienoinen painostus ensimmäisellä puolikkaalla ja paremmalla ja huolellisemmalla pelillä se olisi voinut ratkaista pelin jo ennen puoliaikaa. Mutta painostuksestaan huolimatta JäPS ei päässyt hyville maalipaikoille. JäPSin ainokaisen taiteili Vera, joka sai pallon suoraan HJK:n maalivahdin huonosta avauksesta ottelun 29. minuutilla. Ennen puoiaikaa HJK pääsi tasoittamaan JäPSin ehkä aavistuksen huonon puolustuspelin seurauksena. Pelikello näytti tuolloin 37 minuuttia.

Tasoitusmaali toi HJK:lle piristystä, kun taas kotijoukkueelta hävisi "punainen lanka". Pallo liikkui jähmeästi, eikä syötöt löytäneet perille. Pelaajatkin liikkuivat huonosti, joten jäpsittärien pelaaminen oli ajoittain aikamoista yksin yrittämistä. Kevään harjoituspeleistä tuttu pallon ja pelaajien nopea liike loisti poissaolollaan. Koko joukkue alisuoritti. Ja tuon sähläämisen seurauksena HJK pääsi tuikkaamaan pallon maaliin viisi minuuttia ennen ottelun loppua...

Tälläisiä pallopelit joskus on. Näille peleille on omat vakiintuneet fraasinsa, esim. "Aina ei peli kulje", "Jokaista peliä ei voi voittaa", "Pallo on pyöreä", "Voittoputket katkeavat jossain vaiheessa".

Tänään oli tuollainen peli jäpsittärien osalta. Ehkä erittäin hyvin mennyt ELL-karsinta ja sarja hyvin menneitä harjoitusotteluita oli tuonut liikaa itseluottamusta ja otteluun lähdettiin hieman "takki auki". Tai sitten tänään oli vain ns. huono päivä... Mene ja tiedä.

Mutta se himmennä HJK:n voittoa millään tavalla. Vierasjoukkue voitti paremalla pelillä ja vei pisteen ansaistusti mukanaan Helsinkiin.

Ottelun tilastot:
29' 1-0 Vera (-)
37' 1-1 HJK #9 (-)
75' 1-2 HJK #7 (-)

Seuraavan kerran tytöt kohtaavat Ilveksen Tampereelta. Ottelu pelataan Koivusaaren kentällä jo tulevana sunnuntaina 12.4 klo 12 alkaen. Kotijoukkue toivoo, että kentän laidalle saapuisi iso joukko kannustamaan tyttöjä. Tervetuloa!


Kommentit



Kaikki kuvat löytyvät Twitteristä
tileiltä @japs_t00 ja @japstb.
Nimi

Aluesarja Barcelona 2014 ELL Kroatia Kroatia 2015 Laura Kalmari 2015 Muut pelit Sarjapelit TB Kakkonen TB Ykkönen TB17 Turnaukset uusi Ykkönen Yleinen
false
ltr
item
JäPS T00: Aina ei voi voittaa...
Aina ei voi voittaa...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7UDfUYksfqWiBdBt8HJNmw07JnpY9WmOV1Da_KgBBNZeD98WqB77uOXuIOMA0MDVKQ4rReN8cpm5W4yVXj39Tj4uykqJV3LEssrL6EMHtNnehyphenhyphenFqQPXxWMyLIdSEtmotELBIcGEfbb5o/s1600/20150409_185746.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7UDfUYksfqWiBdBt8HJNmw07JnpY9WmOV1Da_KgBBNZeD98WqB77uOXuIOMA0MDVKQ4rReN8cpm5W4yVXj39Tj4uykqJV3LEssrL6EMHtNnehyphenhyphenFqQPXxWMyLIdSEtmotELBIcGEfbb5o/s72-c/20150409_185746.jpg
JäPS T00
http://japst00.blogspot.com/2015/04/aina-ei-voi-voittaa.html
http://japst00.blogspot.com/
http://japst00.blogspot.com/
http://japst00.blogspot.com/2015/04/aina-ei-voi-voittaa.html
true
5102862049039182242
UTF-8
Yhtään kirjoitusta ei löytynyt NÄYTÄ KAIKKI Lue lisää Vastaa Perus vastaus Poista By Etusivu SIVUT TEKSTIT Näytä kaikki SUOSITTELUT LABEL ARCHIVE SEARCH KAIKKI POSTIT Yhtään kirjoitusta ei löytynyt Back Home Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Su Ma Ti Ke To Pe La Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu Jan Feb Mar Apr Toukokuu Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy