JäPS/Sininen kävi hakemassa pisteet Turusta

TPS - JäPS 1-3 (1-2) Turkuun lähdettiin poikkeuksellisesti viikolla. Alunperin peli piti pelata viikonloppuna, mutta TPS toivoi ottelulle si...

TPS - JäPS 1-3 (1-2)

Turkuun lähdettiin poikkeuksellisesti viikolla. Alunperin peli piti pelata viikonloppuna, mutta TPS toivoi ottelulle siirtoa. Vapaita aikoja ei löytynyt viikonlopuilta, joten arki-iltaan oli tyytyminen. Käytännössä se tarkoitti sitä, että matkaan lähdettiin ajoissa iltapäivällä ja kotiin saavuuttiin nippanappa saman vuorokauden aikana...

Viime syksynä TPS ei onnistunut nappaamaan täysiä pisteitä kummallaan kerralla. Ensimmäinen kohtaamisemme Turussa päättyi JäPSin voittoon ja toisella kerralla pisteet jaettiin Järvenpäässä.

TPS:llä on alkunut sarja hieman kehnosti. Ensin se oli hävinnyt FC Espoolle niukasti 1-0 ja sen jälkeen vähän selvemmin VJS:lle 4-1. Ennen kohtaamistamme heidän pistesaldonsa oli puhdas "nolla".

Ennen ottelun alkua valmennusjohto arveli, että tytöt saavat niskaansa vihaisen joukkueen. TPS haluaisi varmasti avata pistetilinsä. Arvelu asi vahvistuksen, kun kotijoukkueen kopista kuului kirosanojen saattelemana valmentajan kehoitus pelata todella kovaa.

Ja sillä sapluunalla TPS otteluun lähtikin. tepsittäret iskiät lujaa päälle. Asian sai huomata myös Iitu, joka taklattiin selän puolelta maahan kotijoukkueen rangaistusalueella. Tuomarin ei auttanut kuin tuomita tapahtuneesta rangaistuslaukaus, jonka Vera pisti hallitusti sisään. Pelikello näytti vasta kuudetta minuuttia.

JäPSin pelissä oli aistittavissa pienoista varovaisuutta, joka ilmeni heikoilla syötöillä ja huonolla reagoinnilla. Mutta vaikka vierasjoukkue pääsi johtoon, peliin ei löytynyt rentoa otetta. Ja eipä aikaakaan kun TPS kiitti ja kumarsi jäpsittärien lepsuilun. Pallo löysi tiensä Annan selän taaksen TPS:n vapaapotkun jälkitilanteesta pelin 11. minuutilla.

JäPSin peli oli ajoittain hermostunutta, mutta vähitellen tyttöjen peli alkoi paranemaan. Maalipaikkojakin alkoi syntymään. Vera pääsi tytöistä lähimmäksi kilauttamalla pallon ylärimaan. Pelin 33. minuutilla JäPS sai vapaapotkun läheltä TPS:n rankkarirajaa. Vera asettui jälleen pallon taakse ja sijoitti pelivälineen tarkasti maaliin.

Puoliajalla JäPS sai hieman koottua itseään ja muutaman vaihdon siivittämänä peli alkoi kulkemaan paremmin. JäPS pääsi useille maalipaikoille, mutta tolppaa lähemmäksi eivät tytöt päässeet. Kunnes 78. minuutilla Vera pääsi Hennan loistavan syötön ansiosta yksin läpi ja sinei hattutemppunsa sijoittamalla pallon varmasti maaliin.

Ensimmäinen puolikas oli ollut löysähköä esitystä JäPSin osalta, vaikkakin puoliajalle johdossa mentiinkin. Toinen puolikas jo paljon parempi. Näytti siltä, että tytöt saivat rutiininsa kuntoon. Huolellisemmalla viimeistelyllä maaleja olisi voinut syntyä lisääkin.

Kolme pistettä takataskussa oli mukava lähteä kotimatkalle.

Ottelun tilastot
6' 0-1 Vera
11' 1-1 TPS #26
33' 1-2 Vera
78 1-3 Vera

Seuraava ottelu tytöillä on tiistaina 21.4.2015. Vastustajaksi Koivusaaren kentälle saapuu PK-35 Helsingistä. Ottelu alkaa klo 18:00. Tervetuloa kannustamaan!