Laura Kalmari -turnaus 2015 - sunnuntai

Sunnuntain peleihin lähdettiin ilman mitään paineita. Turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen oli itsestään loistava suoritus. Kaik...

Sunnuntain peleihin lähdettiin ilman mitään paineita. Turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen oli itsestään loistava suoritus. Kaikki sitä paremmat sijoitukset olisivat vain plussaa tälle hienolle saavutukselle.

JyPK - JäPS 0-2 (0-2)

Isolla kentällä olimme kohdanneet JyPKin vain kerran aikasemmin, Kevät Cupissa 2014. Tuolloin turnauksen finaalissa JäPS oli niukasti parempi, voittaen ottelun 1-0. Joten kovaa kamppailua odotimme tästäkin kohtaamisesta.

Tällä kertaa jäpsittäret saivat hyvän alun ottelulle, sillä Iitu onnistui sijoittamaan pallon tarkasti maaliin jo ottelun toisella minuutilla. Syötön maalille tarjoili Emilia. Taisessa ottelussa nähtiin vielä toinen maali, kun Vera siirsi JäPSin 0-2 johtoon juuri ennen puoliaikaa. Toisella puolikkaalla ei maaleja nähty, joten näin ollen tytöt olivat onnistuneet selvittämään tiensä jo kuuden parhaan joukkoon!

Ottelun jälkeen kävimme luovuttamassa huoneet ja nautimme lounaan. Ruokailun jälkeen siirryimme Savon Sanomat -areenalle katsomaan pronssiottelua Honka - TPS.

Ennen ottelua satoi

Alkuverkka

Huoltaja sadevarustuksessa

JäPS - ONS 0-2 (0-1)

Turnauksen viimeisessä ottelussa vastaamme asettui ONS Oulusta. ONS on tuttu vastus pieniltä kentiltä, mutta isolla kentällä tiemme eivät olleet aiemmin kohdanneet. Vastus oli paristakin syystä mieleinen. ONS lukeutuu ehdottomasti Suomen kärkijoukkueisiin ja heidän kohtaaminen oli hyvä mittari myös JäPSin kyvyistä.

Toinen syy on hieman nostalginen. Tyttöjen aloittaessa "reissuturnaukset" vuonna 2010 Hippo-turnauksessa, oli ensimmäinen vastustajamme juurikin ONS. Nyt kun olimme viimeisellä virallisella T00-turnausreissulla, sama joukkue olisi viimeinen vastustajamme. Ympyrä oli sulkeutunut. Olo oli jopa hieman haikea.

Sääkin muuttui ottelua ennen mukavan aurinkoiseksi, joten kaikki puitteet olivat kunnossa. Turnaus oli kuitenkin vaatinut veronsa. Iitun selkävaiva pakotti hänet vaihtoon jo ottelun 5. minuutilla. Reisivamman takia Henna tuli vaihtoon jo ottelun 7. minuutilla. Silja oli loukannut nivusensa jo edellisessä pelissä, eikä pelannut ottelussa ollenkaan.

Molempia joukkueita vaivasi muutenkin jo turnausväsymys. Silti joukkuuet pelasivat hyvän ja ehjän ottelun puolin ja toisin. Kentällä nähtiin hyvä kamppailu, jossa kaikki mukana olleet jäpsittäret pääsivät vielä kerran kentälle ennen turnauksen loppua. Ottelun loputtua jaettiin vielä joukkueiden Fair Play -palkinnot. JäPSiläisistä palkinnon sai Aino. (Kirjoituksen 1. kuva)

ONSin voittaessa ottelun JäPS sijoittui turnauksen kuudenneksi joukkueeksi. Se on loistava suoritus "oman kylän tytöiltä" ja siitä on syytä jokaisen pelaajan olla todella ylpeä. Edelle sijoittuneet viisi joukkuetta ovat kaikki niitä "suuria ja kauniita", joilta odotetaankin hyvää menestystä SM-lopputurnauksessa.